idea interioren dizayn

Al Sultan
  • ALL PROJECTS

Al Sultan

Елегантен фюжън и модерно интерпретиране на традиционни естетики – с тази отправна точка Алекс Ковачев и студио IDEA създават интериорния дизайн на ливанския ресторант Al Sultan в
центъра на Лондон. Декоративността на пространството излъчва едновременно пищност и семпла изисканост. По ненатрапчив начин арабският мотив е вплетен в общото съвременно класическо звучене. Дантелените метални мрежи обгръщат овалните форми, скулптират пространството и внасят загадъчност и чувственост в атмосферата. Интерпретиран и в декорацията на осветителните тела, и в мотива на паркета, основният орнамент, зает от арабската култура, се превръща в лайтмотив, ефирно докосващ сетивата с екзотичност и разкош.

Ефектът WOW
Металните мрежи по дизайн на IDEA. Декоративният мотив е заимстван от арабската орнаментика. Скулптирани са като ефирен воал, забулващ пространството с екзотична загадъчност.
Лампите, изработени по проект. Декоривният мотив при тях повтаря този от металните мрежи, а овалната форма е част от общата концепция за обтекаемост на пространството и обемите. Паркетната настилка. Тя също интерпретира, вече в много по-голям мащаб, декоративния мотив от металните мрежи. Това поражда характерния за интериора ритъм.

Info

  • Date : 21.09.2018