idea interioren dizayn

Brilliant penthouse
  • ALL PROJECTS

Brilliant penthouse

Изящен фюжън от идеята за блясък в западната и източната култура, от светско разточителство и поетична съзерцателност, този пентхаус напомня едновременно златните години на Холивуд и японска градина. Изначално ръбатото и малко агресивно като геометрия пространство е превърнато в хармония от флуидни обеми. Острите ъгли са скрити зад завеси с извити корнизи и овални ламперии, меките силуети на мебелите продължават идеята за приютяващата сила на обтекаемите форми. Много от елементите и детайлите в този интериорен дизайн създават  ефект на „реещи се във въздуха”. Те засилват цененото от Алекс Ковачев и студио IDEA усещане за лекота и изтънченост. Меката светлина, подчертана от избраните нюанси и пастелните тюркоазени акценти, потапя в златна лагуна.

Ефектът WOW

Таванът в дневната. Декоративният орнамент и пищността на лампата го превръщат в поетичен акцент, напомнящ раздвижена от дъждовни капки водна повърхност или японска градина.

Златистите обкантявания на облицованите с кожа и коприна стени. Освен че подчертават флуидността на обемите и мекотата на пространството, те задават и един от лайтмотивите в интериора.

Ефектът  на „реещите се” елементи. Етажерките, лампите в дневната и трапезарията,  огледалото в антрето. Постигнат е с комбинация на материали и светлина.

Щедрият комфорт на канапето Flexform, фотьойлите Fendi Casa, лежанката Bentley Home и табуретките Giorgetti. Овалните форми репликират овалността на пространството, създават уюта на къта край камината и подписват интериора с класата на съвременната класика.

Параванът с ажурен златист елемент, отделящ леглото от будоара. Този детайл и изтънчената игра на прозрачност-непрозрачност подчертават чувственото излъчване на спалнята.

Кътът за четене и релакс край витрината – хармония от знаковия дизайнерски почерк на Tom Dixon (фотьойлът и табуретката), екстравагантния шик на огледалото от Ginger & Jagger и изтънчената елегантност на лампиона Fendi.

Будоарът и гардеробната стая – интимна зона, излъчваща комфорт и чувственост, създадени с капитонажи, абаносово дърво, кожа и месинг.

Info

  • Date : 30.09.2018