idea interioren dizayn

Dazzling city house
  • ALL PROJECTS

Dazzling city house

Този оазис в центъра на града комбинира традиционност и съвременност, топлотата на занаятчийската изработка и размаха на модерния авторски почерк. Концепцията на Алекс Ковачев и студио IDEA е за ексклузивен интериорен дизайн, който да подчертае естествената и оставаща неподвластна на времето красота на материалите – камък, дърво, текстили, метал. В целия интериор преминава финото усещане за скъпоценността на винтидж детайлите, което комбинирано с образци на съвременната класика, създава неповторимото очарование на тази къща. Екстериорната зона – комфортна дневна под открито небе, продължава концепцията, като я обогатява с идеята за ефирност и лекота.  Резултатът е – естетски пристан за щастливи дни.

Ефектът WOW

Екстериорното продължение на дневната зона. Замислено като сцена за dolce vita, то е обособено от зеления разкош на градината, като е повдигнато върху платформа от тик, засенчена с ефирна бяла тента. Подборът на екстериорните мебели на Atmosphera и B&B продължава стилистиката на небрежен лукс.

Лампите в дневната, създадени с магнетичната фантазия на звездния Lee Broom. Тук лампите му са лайтмотив и есенция на микса от модерност-винтидж-изящество-екстравагантност.

Комбинацията на фотъойли Fendi и канапета Trussardi. Цветовото съчетание на дамаските я прави ексклузивна.

Кътът за хранене. Масата с масивен дървен плот на Perflex, над която е поставена лампа на Lee Broom,  и столовете на Pedrali създават усещане непреходен уют.

Стаите на двете момиченца. Усещането за нежна приютеност е създадено с овални форми, пастелна, но не сладникава цветност, и декоративни тапицерии на стените. Кожените колани, за придържане на книги и списания, са небрежно бохемски детайл, а дизайнерските лампи – внасят приказен мотив.

Info

  • Date : 16.09.2018