idea interioren dizayn

Intercontinental Hotel Sofia
  • ALL PROJECTS

Intercontinental Hotel Sofia

Подходът към този проект е с размаха и дълбочината, които предполага работата в емблематична за София сграда, разположена на един от най-важните градски площади.  Търсейки основните отправни точки за естетическите си послания, Алекс Ковачев и студио IDEA се фокусират върху това, че площадът пред Intercontinental Hotel Sofia, поради факта, че е свързан с важни събития от най-новата ни история, олицетворява желанието за промяна,  надеждата, младостта, свободния порив. Въображението превежда това на езика на интериорния дизайн и създава изящната инсталация (хармония от арт и светлина), която мята воал от емоция върху цялото фоайе на хотела. Изисканата графична тема е продължена в облицовки, пана, подбор на мебели и аксесоари. Финеса и елегантността са комбинирани с премерана доза екстравагантност. Аристократична сдържаност и загадъчност, класа и щедрост се преплитат в новото излъчване на пространството.

Ефектът WOW

Ажурната телена скулптура на момиче и каскадата от стъклени лампи, литнали като нежни пухчета от глухарче. Инсталацията – комбинация от арт и дизайн – е метафора на младостта, свободния порив и надеждата.

Екстравагантната скулптурна форма на рецепцията. Поетична контрастна комбинация от материали, релефи, отражения, суровост и нежност.

Вплитане в представителната строгост на графичната тема на месингови детайли и нюанси на синьо и розово –  във витражите и тапицериите, което внася различен, чувствен нюанс.

Info

  • Date : 16.09.2018