idea interioren dizayn

Lobbying office
  • ALL PROJECTS

Lobbying office

Lobbying office

Идеята за лукса в съвременния офис, пресъздадена с хармонично съчетаване на представителните и уелнес функции. Запазвайки характера на своята стилистика, Алекс Ковачев и студио IDEA, я разполагат в контекста на конкретната фирмена идентичност. Тъй като основната дейност на компанията е свързана с използването на екологични енергийни източници, интериорният дизайн дискретно насочва към това, като в същото време се възползва от детайли, придаващи персонално и бутиково излъчване. Двойните стъклени преградни стени осигуряват лекотата, акустичния комфорт и визуалната пропускливост на пространството. Белите дървени ламперии подчертават обилието от естествена светлина и внасят класически детайл. Стилистиката на работните зони елегантно е вплетена в стилистиката на общите пространства и кабинетите, така че преобладаващото общо усещане да е за модерен и уютен дом.

Ефектът WOW

Зелената стена във фоайето. Освен че е свеж акцент в общата архитектоника на пространството, тя насочва асоциациите към „зелената” енергия. Край нея е оформен елегантен кът за разговори, релакс или изчакване. Канапето и фотьойлите на Zuiver придават домашен шик на зоната.

Видимите трасета на кабелите на осветлението. Графичният детайл, наподобяващ електрическа платка, е асоциативно свързван с дейността на компанията и контрастно допълва меките форми на лампите Tom Dixon.

Минималистичната скулптурна форма на рецепцията.

Зонирането на кабинета. Целта е усещането за флуидно пространство, отвореност и свобода, подхранващи криативността. Мебелите са подбрани така, че да създадат един неагресивен бекграунд от висок клас със знака на Eichholtz и IFT, премерено акцентиран от ярки дизайнерски почерци – Патрисия Уркиола , Марсел Вандерс, Майкъл Анастасиадис (B&B, Flos).

Детайлите, придаващи персонално и бутиково излъчване – ръчно тъканият тапет на Elitis в кабинета, възглавниците, облечени с текстил на Hermes, скулптурата на Радо Киров.

Неформалната зона за разговори и релакс, оформена покрай стъклените витрини с гледка към планината.

Info

  • Date : 21.09.2018