idea interioren dizayn

Modern Family House
  • ALL PROJECTS

Modern Family House

Чистите, щедри и изпълнени със светлина пространства на тази еднофамилна къща в Банкя са разработени с фина графична концепция. Строгостта й е смекчена с флуидни форми и наслагване на нюанси, производни на черното и бялото – сиво, екрю, бежово, както и с разкоша на светлинните инсталации – пищни композиции от кристални елементи. Така Алекс Ковачев и студио IDEA интерпретират изискването на клиента за „изчистен“ и модерен интериорен дизайн през своята специфична визия за елегантността и неподвластната на времето красота.

Ефектът WOW
Кътът за ниско сядане в дневната с диваните и фотьойлите на B&B Italia. Всъщност кътовете са два – единият е непосредствено до камината, а другият е отделен от него само с една конзолна маса. Правим това с цел да нюансираме максимално преживяването и да създадем богатство от сюжети в различните зони на общото дневно пространство.

Кристалните инсталации над дневната и стълбата. Лампата е на Fabbian и е изящна композиция от 320 кристални елемента – едновременно пищна и семпла. Присъствието й и в стълбищната клетка прави връзка между зоните по хоризонтал и вертикал и превръща идеята за модерния блясък в лайтмотив на интериора.

Лампите от алабастър над трапезарната маса. Носят едновременно модерно чисто излъчване и усещане за разкош, идващо от мистериозните дълбини и богатството от нюанси на светещия минерал.

Таблата на леглото в родителската спалня. Тапицерията по проект внася елемент от висшата мода в спалнята, а полилеят на Moooi обогатява чувствената атмосфера с нежна романтика.
Кътът с тоалетката по проект – модерна версия на класическото будоарно усещане.

Info

  • Date : 10.09.2018