idea interioren dizayn

Moscow Mansion
  • ALL PROJECTS

Moscow Mansion

Предизвикателството в този е проект е това, че по задание интериорът трябва да интерпретира класиката и разкоша през специфичната бленда на руското имперско наследство. В първоначалния си вид интериорните пространства на сградата обаче не носят следи от тази стилистика, с изключение на високия 6 метра куполообразен таван в дневната. Затова Алекс Ковачев и студио IDEA разработват концепцията за интериорния дизайн, създавайки изцяло нова архитектурна декоративност в духа на епохата. „Черупката“ – стените и таваните – са детайлно разработени с класически декоративни елементи. Усещането е едновременно за пищност, асоциирана със стара московска дворянска резиденция и за модерна сдържаност с дискретен сюрреален ефект. Мраморните настилки и водопадите от кристални елементи, копринените тапети и чувствените тапицерии на мебелите с модерни чисти линии създават хармонията на контрастите и богатите пластове в интериора. Идеята е с натрупването на детайлите пространството да не престава да излъчва лекота, а самоувереният размах да не губи отсянката на съзерцателна поетичност.

Ефектът WOW
Полилеите в дневната и спалнята. Скулптурният подход към светлината е лайтмотив в този интериор. В дневната полилеят е на Windfall – около 100 самостоятелни елемента изграждат изящната композицията под високия 6 метра купол. В спалнята инсталацията от кристални елементи на тавата е на Bаrovier & Toso.
Кътът за ниско сядане в дневната. Елегантната форма на канапетата Fendi и аристократичният оттенък на тапицерията са магнетичен детайл сред тонираните в светли нюанси и детайлно разработени стени и тавани.
Зоната на стълбището. Контрастен под от черен и бял мрамор, полилей на Bocci, кресло на Tom Dixon и пейка на Koket. Винаги особено много държим на тези „преходни“ зони. Много важно е именно в тях да се създаде интересна като история и емоционалност атмосфера.
Кътът за закуска в кухнята. Самата кухня е по наш проект, а кътът за закуска е част от кухненския остров. Телевизорът е скрит в острова и излиза от плота с механизъм. Бар столовете на Fendi, чиято форма наподобява фасетираната повърхност на диамант, и полилеите на Smania допълват непринудения лукс на зоната.
Чувствената атмосфера в спалнята. Постигната е с дълбоките, тъмни тонове, приглушения блясък на копринения тапет на Dedar, ивиците светещ алабастър на таблата на леглото и тоалетката на Koket.

Info

  • Date : 10.09.2018