Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

луксозни къщи

Детайли, които трябва да има във всички луксозни къщи

Какво превръща обикновените в луксозни къщи? Какво трябва да имате, за да сте горди собственици на истински луксозни къщи? Истината е, че интериорът на различните луксозни къщи може да изглежда доста различно, тъй като зависи от вкуса и стила на собствениците. За някои луксозни къщи ще има нужда от много златисти елементи или пищни мебели, други ще заложат на неутрални цветове или ултрамодерно обзавеждане… И все пак винаги ще разберете кога влизате в луксозни къщи. Защото в тях винаги присъстват някои важни детайли, които им придават усещането за висока класа, стил и богатство.

В следващите редове ще ви разкажем какво трябва да имат в себе си истинските луксозни къщи – точно такива, каквито можем да обзаведем за вас в ИДЕА.

Луксозни къщи с тематично обзавеждане и декорации

 

Луксозни къщи 1 - дизайн и качество

Луксозни къщи – класа и стил

Обзавеждането на някои луксозни къщи е вдъхновено от архитектурни стилове, от известни паметници на културата или модерни интериорни решения. В такива луксозни къщи ще откриете детайли, които да повтарят или да създават асоциации с избраната тема, без значение дали става дума за Версайския дворец, Градът на науката и изкуството във Валенсия или стила арт деко от 20-те години на 20 век. В подобни луксозни къщи често присъстват зони с произведения на изкуството с висока стойност, бутикови мебели по поръчка или ценни антикварни мебели и декорации.

Най-често интериорът на всички стаи в луксозните къщи се обединява под един общ стил, но по желание на собствениците в някои луксозни къщи има отделни помещения в различни стилове, които създават разнообразие от настроения, но без да понижават нивото на лукс и удобство.

Луксозни къщи с кухни от висок клас

Най-лесно ще разпознаете луксозните къщи по кухнята и банята, които са двете най-скъпи помещения във всеки дом. Кухните обикновено са изработени по личен проект от изключително качествени и естествени материали – например дърво, мрамор, гранит. Освен че изглежда съвършено, кухнята в луксозните къщи е и много по-функционална от обикновената. В нея могат да са включени огромни острови с места за сядане, професионални уреди от висок клас, а може да са добавени и някои допълнителни екстри, които не се срещат често в домовете, например затоплящи шкафове, охладители за вино, професионална кафе машина, двойна фурна и др. Във всички луксозни къщи кухнята е не само впечатляваща с оригиналния си дизайн, но най-вече е съвършено удобна дори по отношение на шкафовете, в които са скрити удобни механизми за по-лесен достъп до всички нужни съдове, прибори и продукти.

Луксозни къщи със СПА бани

Няма луксозни къщи, които да нямат луксозни бани. Тези помещения в луксозните къщи по-скоро приличат на СПА центрове – просторни, с качествени материали като мрамор, камък, ръчно изработени плочки, с модерни детайли и съвършен стил. Конкретната визия на банята може да е различна в различните луксозни къщи, като удобствата могат да включват неща като дъждовен душ, джакузи, хидромасажни системи, интелигентна тоалетна със затопляне и автоматично пускане на водата, огромни тоалетки и дори диванче за отдих.

В повечето луксозни къщи днес баните имат смели текстури, богати нюанси и екзотични материали. Стъкло, бамбук и ратан, осветление за настроение са интегрирани като акценти в баните, за да помогнат за настроението и отпускането. Разбира се, всичко това е свързано с перфектен подбор на цветове и материали, оптимално разположение на обзавеждането и изключително внимание към всеки детайл.

Луксозни къщи с интелигентни уреди

 

Луксозни къщи 2 - най-добри инвестиции

Луксозни къщи – изключителни архитектурни проекти

Днешните луксозни къщи имат интелигентни уреди – това са технологии, които позволяват на устройствата у дома да работят самостоятелно, без да изискват постоянно наблюдение и присъствие на собствениците. В много луксозни къщи ще видите светлини, които се включват и изключват с датчици за движение или регулират яркостта си по гласова команда. Умните отоплителни системи не само регулират температурата във всяко кътче на луксозните къщи и поддържат различна температура на различните стаи, но могат също така да се включват и изключват по предварително зададени часове или дистанционно, с команда от телефона. По подобен начин могат да работят телевизорите, кафемашините, бойлерите, хладилниците, пердетата и щорите, озвучителните системи, системите за сигурност, както и всеки друг електрически уред в луксозните къщи.

Управлението на смарт устройствата най-често се осъществява чрез специално инсталиран команден център, който може да се контролира чрез таблото си на място или през телефон, таблет или друго устройство с интернет от всяко място на света.

Луксозни къщи с фитнес зала

Наличието на фитнес зала днес е почти задължително за всички луксозни къщи. Съвременният начин на живот е свързан с допълнително движение, така че добре оборудваната, просторна и свежа лична фитнес зала прави истинските луксозни къщи завършени и пълноценни.

Луксозни къщи със спални като в многозвезден хотел

Уютни и удобни легла, платове с високо качество, фини текстури, много пространство – това представляват спалните във всички луксозни къщи. Независимо дали имат прозорци от пода до тавана, балкон или открито пространство, спалните в луксозните къщи предоставят усещането, че сте на почивка в добър хотел и няма да имате нищо против да се събуждате в тях всеки ден. Всеки детайл тук е важен, измислен и реализиран с внимание – от декорите по стените през текстурите на текстила до щорите, които се командват с глас или мини бара с напитки и закуски.

Към големите спални в луксозните къщи има и големи дрешници, които често приличат на добре оборудвани магазини за дрехи и обувки. С тази разлика, че в тях се съдържат единствено дрехите и обувките на собствениците на луксозни къщи.

Луксозни къщи с домашен офис

Луксозни къщи 3 - напълно оборудвани

Луксозни къщи – внимание към всеки детайл

Освен да изглеждат зашеметяващо добре, в тон с цялостния стил на дома, домашните офиси в луксозните къщи са оборудвани и най-висок клас офис устройства. Те повтарят до голяма степен удобството на луксозния офис – ергономичен стол, масивно бюро, качествени тапицерии, изискана декорация, компютри и устройства от висок клас. Но домашните офиси в луксозните къщи носят също така по-топла, домашна атмосфера, която позволява на собствениците да се отпуснат и да работят с по-добро настроение. Могат също така да бъдат оборудвани с добра звукоизолация, за да създадат необходимите условия за спокойна работа, докато семейството остава активно наоколо.

Луксозни къщи със специални кътове за забавления

Кино зала, стая за игри, библиотека, външна кухня и всекидневна, басейн – всички луксозни къщи имат поне едно от изброените допълнителни удобства за забавления на семейството, приятелите и гостите. Тук дизайнът и качеството на материалите не отстъпват по никакъв начин от тези в останалите помещения.

 

Луксозни къщи с тематично обзавеждане и декорации

Луксозни къщи с кухни от висок клас

Луксозни къщи със СПА бани

Луксозни къщи с интелигентни уреди

Луксозни къщи с фитнес зала

Луксозни къщи със спални като в многозвезден хотел

Луксозни къщи с домашен офис

Луксозни къщи със специални кътове за забавления