Private Residence

Private Residence

С този проект изпробваме предизвикателствата пред модерната градска къща не само като интериорен дизайн, но и като архитектура. Идеята ни е да постигнем баланс между спокойната чиста линия и екстравагантните избухвания на фантазията, да комбинираме съвременни форми и дизайни с екзотичен декоративен елемент.

Предложихме и осъществихме промени в първоначалния проект за фасадата и пространствената логика. За фасадата предпочетохме каменна облицовка и фин детайл. Търсихме по-изразителната игра на светлини и сенки, която продължаваме и в интериорната концепция. Създадохме нова визия за входната зона. Трансформирахме я в атриум на три нива. По този начин преливаме пространствата, правим по-интересни връзките между екстериора и интериора и създаваме усещане за въздушност и лекота. В концепцията си заложихме и преориентиране на зоните, така че всяка да разполага с източно изложение и гледка към изгрева, иглолистната гора и софийското поле. Защото градският  човек има нужда от мигове за съзерцание.

WOW ефект

Фасадата, вдъхновена от стила ар деко и облицована с естествен камък, и финият детайл, създаващ игра на светлини и сенки.

Атриумът – импозантност и въздушност, създадени от хармонично преливащи обеми, стъкло и вертикални зелени градини. Каменната облицовка и висящите лампи на TERZANI естетски подчертават размаха.

Усещането за разкош и класа, постигнати с мебели на BACCARAT, ROBERTO CAVALLI, REFLEX ANGELO, FENDI, BAXTER, BENTLEY, GIORGETTI, SELVA.

Info