Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

Проект:

ASIA Restaurant

Дизайнер:

Алекс Ковачев

Категория
Публични пространства
За проекта

БЪЛГАРИЯ, СЛЪНЧЕВ БРЯГ / 280 КВ.М.

Концепцията на този проект е вдъхновена от азиатската архитектура. Създадохме интериорния дизайн на ASIA Restaurant в духа на Zen философията, базирана на идеята за хармония и баланс, спокойствие и съвършенство.
Заложихме на автентични материали: дърво, ратан, камък, натурални земни тонове. Отворените пространства и естествената светлина са ключови за интериорния дизайн. Силен визуален елемент са и прозирните повърхности, които се асоциират с далекоизточните леки паравани Шоджи – съществен елемент от дизайна на японските домове. В интериора този елемент е интерпретиран в етажерки, паравани, дори в облегалките на столовете.
Балансът е изграден с контрасти на заоблени форми и изчистени геометрични линии, с който се постига хармония и интуитивно усещане за комфорт. Силуетите в черно на избраните мебели създават линейни контрастни, които стоят с елегантна графичност в пространството и сякаш репликират щрихите от изображенията върху китайския порцелан.

 

Как постигнахме ефекта WOW?

Впечатляващ е цветният акцент на тавана – тапет в азиатски стил с типични мотиви, а надолу интериорният разказ е спокоен, хармоничен и стилен.
Друг силен дизайнерски похват е композицията от 110 ратанови осветителни тела, които създават ефектен завършек на интериорната композиция.
Параван с жив бонзай, фенери, скици на традиционни пейзажи, китайски порцелан с фин рисунък на йероглифи, екзотични птици и бамбук завършват тази поетична и в същото време модерна интериорна картина.