Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

Проект:

Au Courant Residence

Дизайнер:

Алекс Ковачев

Категория
Домове
За проекта

БЪЛГАРИЯ, ГР. СОФИЯ/ 900 КВ.М.

Разположена в един от най-престижните южни квартали на Плевен, тази къща е сбъдната мечта за луксозен и модерен дом, който дава на собствениците си възможност и за уединение, и за приятно общуване с приятели. Щедрата ѝ площ от над 900 кв.м. даде възможност на екипа ни да разгърне богата интериорна програма, която освен традиционните жилищни пространства включва и втора дневна, английски двор, спа и фитнес в сутерена. В личната дневна на собствениците класата на дизайна се проявява категорично в избора на мебели и материали. Заложили сме на дивани от Giorgetti и изящните холни масички от Fendi, които внасят финес и лекота в интериора, а кожената облицовка на стените, етажерките със светещ гръб от полускъпоценен камък – алабастър, и уникалното осветително тяло, изработено по поръчка, създават неповторимо усещане за уют и лукс. Намерили сме иновативно и модерно решение за един деликатен казус – елегантното имплементиране на телевизора в интериора на дома зад stopsol стъло, което позволява при изключен екран да остава скрит, а разположената под него камина допринася усещането за ексклузивност и уют.
Втората дневна е предназначена за посрещане на гости, където границата между „вън“ и „вътре“ се размива благодарение на плъзгащите се витрини, които се отварят изцяло към басейна и двора. Помещението за гости е сепарирано на две зони чрез интересен акцент – вграден в стената аквариум, който отделя къта с мека мебел от голямата маса за хранене, а темата за водата продължава с артистичен гипсов орнамент на стената.
Просторни са и спалните, където залагаме на големи прозорци и тапицирани стени. Материалите са метал, кожа и текстил, а мебелите и осветлението – от водещи производители като Serip и Etro. И тук имаме интересно решение за телевизора – той се прибира със специален механизъм в шкаф пред спалнята.
В сутерена на къщата има фитнес и спа център, разделени с впечатляваща двустранна камина. Зелена стена с английски двор създава простор в помещението без прозорци.

 

Как постигнахме ефекта WOW?

През последната година хората по цял свят оцениха значението на връзката с природата за своето благоденствие и психическото си здраве. В тази къща предоставяме на собствениците и гостите им уникална възможност, благодарение на плъзгащите се витрини на дневната, да бъдат едновременно „вътре“ и „вън“, да се радват и на комфорта на луксозната къща, и на свежия въздух и гледката към басейна.