Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

Проект:

DESSERT & HEALTH BAR

Дизайнер:

Алекс Ковачев

Категория
Публични пространства
За проекта

БЪЛГАРИЯ, СЛЪНЧЕВ БРЯГ / 225 КВ.М.

Вдъхновението ни за това позитивно, елегантно пространство, идва от традиционната френсkа Patisserie. Неформалната обстановка носи усещане за уют с кокетната изтънченост на френския стил. Интериорният дизайн е изграден със светла и мека палитра, вдъхновена от пастелните цветове на легендарните френски макарони – виолетово, зелено, жълто, бяло. Лъчезарните тонове са съчетани с месингови елементи, които елегантно завършват мебелите, създадени по поръчка.
Предизвикателство беше ефективното усвояване на конструктивните колони в центъра и по протежение на помещението, което елегантно и функционално решихме, като заложихме на огледала, осветителни тела и обособени кътове за сядане.
В интериорния дизайн виртуозно са вплетени елементи от другите тематични заведения в хотела – това са елегантните прозирни панели, които носят духа едновременно на класиката и на далекоизточната естетика.

 

Как постигнахме ефекта WOW?

Облите осветителни тела, разположени на различна височина, са закачлива и елегантна препратка към формата на макароните и на асоциативно ниво се свързват със сладкото празнично настроение на традиционната Patisserie.
Тапетът зад щанда е артистичен и лежерен акварел, създаден сякаш от поривите на вятъра, въздушен като текстурата на сметаната – истинско изкуство за стената.
Велурените сепарета в благородно зелено са магнетичен цветен акцент, а тяхната мека, извита форма, обещава удобство и приятни споделени моменти.
Аквариум допълва тази жива, свежа среда, с естествената динамика на природата.