Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

 
Проект:

Fascinating Family Home

Дизайнер:

Алекс Ковачев

Category
Домове
About This Project

БЪЛГАРИЯ, ГР. СОФИЯ, / 188 КВ. МЕТРА

Домът разкрива кои сме. Той е сложна комбинация от културни взаимодействия, преживявания, спомени. Затова влизаме с интерес в жилището на основателя на студио Idea – Алекс Ковачев.
От прага посреща слънчевата светлина от големите витрини, които отварят апартамента навън към зеленината от парка. В дневната откриваме фин елемент на уютен класически лукс и timеless design. Удобният диван в дневната, създаден сякаш от речни камъни, изгладени с годините от водата, осветителните тела на италианската фабрика Catellani & Smith, фотьойлите на Giorgietti напомнят за класата и стила на миналото. Масата, облечена в кожа, и другата от тъмно стъкло, наподобяващо камък, внасят онзи фин елемент на уютен класически лукс, който винаги присъства в интериорния дизайн на студио IDEA и Алекс Ковачев. Пламъкът на огъня е подчертан от модерна черна рамка, която вписва вечния символ на семейството в модерния контекст. Светлината е с водеща роля – обособява различните зони и подчертава меките линии на овалните тавани, които носят спокойствие.
Завладяващ и уникален дизайн, технологичен и в същото време много уютен.

 

Как постигнахме ефекта WOW?

Впечатляваща е интригуващата, балансирана игра с овали и правоъгълници, с мекота и твърдост, с изчистено и пищно. Специален акцент е азиатското усещане, изразено със стилизирани графични изображения и с романтични елементи в далекоизточен стил. Добавихме изтънчен final touch с прецизен избор на осветителни тела, дизайнерски аксесоари и изкуство.