Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

НОВ ГРАДСКИ ОАЗИС В ПОЛИТЕ НА ВИТОША

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ЛУКСОЗНА ЖИЛИЩНА СГРАДА ОТ НАЙ-ВИСОК КЛАС, РАЗПОЛОЖЕНА В НАЙ-МОДЕРНИЯ КВАРТАЛ "МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ИЗТОК"

Кварталът е един от най-прогресивните райони в София и се обслужва от две от най-бързите пътни артерии в града – бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Разположеният в непосредствена близост булевард „Тодор Каблешков“ е част от стратегическия проект за вътрешниятранспортен ринг на София и е в процес на реконструкция.

 

След ремонта, булевардът ще бъде четирилентов и ще включва ново трамвайно трасе и велоалеи от двете си страни и ще създаде удобни връзки между вече много развитите южни и източни квартали на София и ще осигури тяхното качествено обслужване с градски транспорт.

 

Близостта до престижните жилищни квартали „Бояна“, „Драгалевци“ и „Киноцентър“, бързият и лесен достъп до центъра на София – само на 15 минути с автомобил, както и пряката връзка с околовръстен път за директен достъп до по-голямата част на града, правят „Манастирски ливади – изток“ едно от най–предпочитаните места за живеене.

ЛОКАЦИЯ

Сградата се намира в непосредствена близост до южен парк и до големите търговски центрове „Paradise center“ и „България мол“ , а в района са разположени множество хранителни  магазини, ресторанти, държавна и частни детски  градини. Имотът попада в една от найкомуникативните точки на столицата, с лесен и бърз достъп до планина Витоша и до центъра на града и е на пешеходно разстояние от метростанция „Витоша“, спирка „Костенски водопад“ и само на 3 минути пеша от спирка „ул. Тодор Каблешков“

НА КАРТАТА

1 . KJ41 – ул. „Тодор Джебаров“ 41
2. Училища
3 . Детски градини
4 . ДКЦ / болница

5 . България мол
6 . Парадайс център
7 . Фантастико
8 . Билла

9 . Лидл
10. ДМ
11. Т маркет
12. Метростанция Южен парк
 

 

Линиите на градския транспорт, които минават в близост са с № 120, 64, 76, 83, 88, 109 и 204, трамвай № 7 и тролейбуси № Е74, Е73, 7, 8. Същевременно обектът е разположен във вътрешноквартална улица, далеч от шума на града.

НОВ ПОГЛЕД КЪМ ИДЕЯТА ЗА ЛУКС

Сградата предлага нов поглед към идеята за лукс в съвременния градски живот, а усещането за близост с планината придава усещане за уют и непреходност в динамичния урбанизиран пейзаж. Тя съчетава в себе си модерна и съвременна визия, както и запомняща се архитектура, а силуетът ѝ се отличава от общия характер на застрояването в района. Фасадата е вентилируема окачена фасада

с лепени широкоформатни керамични плочи от ITALGRANITI, a покривът има налична фотоволтаична инсталация за производство
на възобновяема енергия.

 

Екстериорът е модерен, а панорамните прозорци осигуряват естествена светлина в жилището и разкриват красотата на заобикалящата природа.

ФАСАДАТА

Външната обвивка на сградата е не просто визуален акцент, но и показател за нейната
издръжливост, качество и естетика. TJ41 се откроява със своя дизайн и съвременен външен вид,
благодарение на вентилируемата окачена фасада, която е изпълнена с най-висококачествени
широкоформатни керамични плочи от ITALGRANITI. Удобството, което предоставя, е безспорно
идентифицирано чрез оптималното количество светлина, проветряване и надеждна защита от
атмосферни условия като горещини, студ и влага, като същевременно е изключително лесна за
поддръжка.

В основата на вентилируемите фасади стои принципът
на окачена конструкция, която обединява алуминиева
или метална подконструкция, изолационен слой и външни
облицовъчни елементи. Технологичното разстояние, което
се създава между топлоизолацията и външната облицовка,
позволява на въздуха да циркулира свободно, което позволява на сградата да „диша“

Предимствата на вентилируемите фасади са многобройни и несъмнено допринасят за качеството и дълготрайността насградата. Част от тях са:

Енергийна ефективност

 

Те ефективно  намаляват топлинните загуби през зимата и предотвратяват нежеланото проникване на горещ въздух през лятото. Въздушният слой помага при изсушаването на стените, предотвратявайки задържането на влага. Всичко това води до по-ниски разходи за енергия и по-малко въглеродни емисии.

Защита и звукоизолация

 

Вентилируемите фасади могат да функционират за добра звукоизолация като увеличават хидроизолацията и шумоизолацията на сградата и
същевременно предпазват от вредни атмосферни влияния като дъжд и сняг.

Предпазване от влага

 

Създават въздушен слой между плочите и
изолационната система, което предотвратява проникването на влага и намалява риска от влагозадържане и разрушаване на материалите.

Дълготрайност и лесна поддръжка

 

Керамичните плочи от ITALGRANITI са известни със своята издръжливост и устойчивост на вредни външни влияния. Те не избледняват, не образуват петна и са лесни за поддръжка.

ПОКРИВЪТ

Покривът на TJ41 е оборудван с фотоволтаична система за производство на възобновяема енергия. Изградената соларна инсталация не само допринася за устойчивостта на сградата, но и предоставя възможност за значителна икономия по отношение на разходите за електроенергия. Благодарение на изградената фотоволтаична система, собствениците на имоти в сградата се възползват от следните предимства:

Електроенергия, която ще захранва общите части на сградата

Енергийна независимост

Възвращаемост на инвестицията

Повишена стойност на имота

Допринасяне към устойчивостта на
градовете и намаляване на отпечатъка
върху природата

 

Фотоволтаичната система на покрива на TJ41 служи не само като средство за намаляване на енергийните разходи, но също така е важна стъпка към по-устойчиво бъдеще. Тя демонстрира възможностите на възобновяемата енергия да бъде интегрирана в съвременната инфраструктура, като същевременно осигурява ползи за обществото, икономиката и околната среда

ОБЩИ ЧАСТИ - ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ

Интериорният проект на общите части е
изграден в съответствие с естетическите
стандарти на IDEA – най-голямото студио за
интериорен дизайн в България с богат опит
и успехи в областта на архитектурата и
интериорния дизайн.

 

Съчетавайки безкомпромисна функционалност
и изключителен комфорт, проектът отразява
мисията на IDEA да предлага вълнуващи и
иновативни интериорни решения, превръщайки
средата в истинско произведение на

изкуството. Сградата е структурирана на две
подземни нива, партер, четири жилищни етажа
и последен покривен етаж.

 

Наличен е подземен паркинг на две нива с
паркоместа, гаражи и складови помещения
като техният брой е съобразен с броя на
апартаментите и позволява паркирането
на автомобили, велосипеди и мотоциклети.
Достъпът до сградата, отделните входове и
асансьорите е съобразен с нуждите на хора с
увреждания.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО

Предлаганите апартаменти са разпределени в
два входа, като на всеки етаж има между седем
и осем жилища с цел запазване на максимална
самостоятелност, тишина и спокойствие
на живущите. На последния, покривен етаж
е разположен един петстаен апартамент.
Общият брой на апартаментите в сградата е
38 в следното разпределение:

двустайни апартамента

тристайни апартамента

четиристаен апартамент

петстаен апартамент

ОПИСАНИЕ НА ИМОТА

Парцелът е ъглов, с лице към две улици. От юг ул. „Майор Павел Павлов“ и от запад ул. „Тодор Джебаров“. 


Проектирани са две подземни нива като достъпът до тях се осъществява от открит подемник през ул. „Майор Павел Павлов“. Пешеходният подход към сградата е от ул. „Тодор Джебаров“. В северната част на имота са оформени 4 открити паркоместа, както и място за паркиране на велосипеди.

Двете секции имат връзка с две сутеренни общи нива, където са осигурени необходимите паркоместа и гаражи, както и складови помещения към всяко от жилищата.

ОПИСАНИЕ НА ИМОТА

Сградата е разделена на две секции - секция А и секция Б

Секция А на жилищната сграда е с вход от север и осигурява свързаност към стълбищната клетка и асансьора, включително сутеренните нива. На партерното ниво се намират един двустаен апартамент, предназначен за лица с увреждания, както и два тристайни апартамента. На първия, втория, третия и четвъртия надпартерен етаж са разположени по два двустайни и два тристайни апартамента. На подпокривния етаж е разположен един петстаен апартамент.

Секция Б на жилищната сграда също е с главен вход от север и свързаност към вертикалната комуникация – стълбищна клетка и асансьор, както и към сутеренните нива. На партерното ниво се намират един двустаен апартамент и два тристайни апартамента. На първия, втория и четвъртия надпартерен етаж има по два двустайни и два тристайни апартамента. На третия надпартерен етаж са разположени два тристайни апартамента и един четиристаен апартамент.

В сградата има две сутеренни нива, на всяко, от които са разположени подемник за автомобили и 18 гаража, като към 16 от тях има оформени складове, подземна комуникация за автомобили, 11 склада и връзки към стълбищата и асансьорите за секции А и Б.

 

Със своята изключителна концепция сградата предоставя на бъдещите си обитатели безкомпромисно качество на строителството и изящност в стила.

 

Всяко едно жилище, предлагано за продажба, обединява удобство и безопасност с функционално разпределение и съвременен дизайн, отговарящи на най-високите стандарти за качество.

Някои от апартаментите разполагат с просторни тераси, които създават възможност за създаване на красиви домашни градини и уютни зони за почивка с живописна панорама. 

 

Всички общи площи ще бъдат богато залесени с подбрани растителни видове, съобразени с климатичните условия на местността и терена.

 

Сградата е проектирана в съответствие с изискванията за енергийна ефективност, а използваните строителни материали са от най-висок клас, което гарантира спокойствието на жителите.

3D визуализациите, използвани в този каталог, представляват артистична репрезентация и не могат да бъдат считани за част от работен, архитектурен и/или технически проект на сградата. Определени елементи, техните цветове, структури и размер на текстурите мога да се различават от доставените материали. За повече подробности моля консултирайте техническия проект. Инвеститорът запазва правото си да прави промени, който не касаят техническия и/или архитектурен проект, без предизвестие.

КОНТАКТИ:

IDEA International
E : office@idea.bg
T: +359 898 67 90 60


София 1766, България
Ring Tower
ул. Околовръстен път 251