Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

Добрият интериорен дизайнер помага да дефинираме собствения си стил

На всеки се е случвало – месеци и дори години хвърлени усилия, нерви и средства за обзавеждане или преустройство на жилище, а резултатът на финала е незадоволителен, ремонтът се е проточил повече от очакваното, куп неща са останали недовършени, а бюджетът е надхвърлен многократно.

Това е очакван резултат, защото създаването на безкомпромисен интериорен дизайн изисква мултидисциплинарни умения и познания.  Всъщност „интериорен дизайнер“ е не просто професия – това е сложна, многопластова роля, която включва множество умения и познания: естетическо чувство; око за детайлите; техническа компетентност; познаване на материалите, на марките, на цените и на пазара; способност за планиране и организация. Това наистина са твърде много функции за един човек – затова често зад интериорния дизайнер има цял екип, който ще се заеме с вашия интериор.

Интериорен дизайнер 1

Интериорен дизайнер – защо е важно да намерим професионалист 

Ето защо да наемете добър интериорен дизайнер:

Той има свеж поглед и неочаквани идеи

Оригиналното, индивидуалното, неочакваното, специалното се създават трудно и рядко са плод на мигновено просветление. Всъщност, това wow хрумване, което ни се струва, че е паднало от небето, е плод на дългогодишна работа, натрупвания, впечатления, опит. И смелост, разбира се, която е естестен резултат от професионалното самочувствие.  Интериорният дизайнер е извървял дълъг път, преди да ви предложи да размените мястото на пода и тавана или да сложите тапет с далекоизточен мотив върху гардероба. Така печелите едно от най-важните неща за интериора на дома – неповторим, индивидуален облик.

Интериорният дизайнер преценява кои мечти могат да бъдат реалност

Трябва ви добър професионалист, който да прецени кои от вашите мечти ще изглеждат добре в интериора и, най-важното – ще бъдат функционални. Интериорният дизайнер е нещо средно между магьосник и „черна шапка“ – прави истински чудеса, за да създаде мечтания дом, но ви слага спирачки, когато желанията ви са нереалистични, неподходящи или пък просто няма да стоят добре.

Custom made

Custom made или Made to measureтези две понятия са добре познати на всички, които се занимават с бутикова мода и дизайн. Ако търсите дом, различен от стандартните каталожни предложения, интериорният дизайнер ще създаде за вас място точно според вашия лайфстайл, вкус и навици. Неговият екип ще проектира мебелите и всички елементи на интериора според  вашите предпочитания и личност. И всичко това ще бъде в съвършена хармония, с единна концепция и ще изразява вашия личен стил.

Интериорен дизайнер 2

Интериорен дизайнер – създайте мечтания дом

С интериорния дизайнер получавате най-добрите професионалисти

Както във всички останали сфери на живота, важна част от работата по интериора е връзката с най-добрите професионалисти. Интериорният дизайнер добре познава хората, които биха изработили най-качествено и в срок мебели, настилки и облицовки. Той ще ви предпази от нелоялни фирми и ще ви осигури по-добри цени.

Интериорът ще бъде завършен до последния детайл

Често се случва финалът на обзавеждането постоянно да се отдалечава в неопределеното бъдеще. Причината е, че заради липсата на опит не планираме добре времето и бюджета. Освен това ни е трудно още в началото да видим общата картина и онзи безценен final touch постоянно ни се изплъзва. Така винаги остава нещо да липсва и да се добавя, като в крайна сметка нямаме завършено жилище.

Интериорният дизайнер ще ви помогне да дефинирате собствения си стил

Всеки от нас има приблизителна представа за жилището, в което би се чувствал добре. Често тази имагинерна картина включва еклектика от видяно, харесано, купувано през годините. В съзнанието ни постоянно се трупат образи и е много трудно да изтеглим от това кълбо спомени и впечатления една конкретна визия за собствения си дом. Затова добрият интериорен дизайнер умее да пита и да слуша – това е много важен процес в подготвителния етап, в който се избистря концепцията. Интериорният дизайнер ще обобщи вашите желания, мисли, предпочитания и ще събере парченцата в една завършена, хармонична картина.

Преди да започнем работа, слушаме много внимателно какво ни разказват клиентите и се опитваме да извлечем от разговорите есенцията. Това не означава, че изпълняваме дословно, а че вникваме в идеята. Целта ни е да успеем да отгатнем и предложим дори и онова, което клиентите не са знаели, че желаят. След като имаме тази основа, започваме да работим върху концепцията на проекта и едва тогава предстои същинският дизайн. Настилките, текстилът, стенните облицовки, цветовата схема, специалните осветителни тела – това са инструментите, с които изграждаме мечтите на нашите клиенти“, казва интериорният дизайнер Алекс Ковачев.

Интериорният дизайнер ще ви спести средства и време

Интериорният дизайн е не само добри идеи и прецизно проектиране, но и внимателно създаване на бюджет, план, организация. Тук е ролята на проджект мениджъра на екипа, който има трудната задача да планира и организира всичко – от идеята, до предаването на ключа. Това е една от най-трудните задачи, защото трябва да се стикова голям екип от хора, да се разпредели финансирането по пера и да се прецени в какво има смисъл да се инвестира, да се съобразят сроковете на всички подизпълнители, да се наблюдава работата им, да се организират доставките… С помощта на екипа на интериорния дизайнер ще избегнете много скъпоструващи грешки – като например да не спазите технологичната последователност на процесите или да не съобразите нивата, праговете или контактните зони между мебели и настилки.

Ще бъдете част от позитивен процес

Изграждането на дома би трябвало да е позитивен процес, тъй като е свързан с нашите мечти за бъдещето и със създаването на най-съкровеното и лично място. На практика обаче се случва така, че работата се превръща в източник на стрес и негативни емоции. Интериорният дизайнер ще ви преведе през този процес със спокойствието и сигурността на професионалиста и за вас ще останат единствено хубави спомени от това рядко събитие в нашия живот – създаването на дом.

Интериорен дизайнер 3

Интериорен дизайнер – дефинирайте собствения си стил 

Интериорният дизайнер ще добави стойност на вашия имот

Специална, неповторима визия със силен wow ефект, добър вкус, елегантност, високо качество, безупречно изпълнение, перфектна функционалност – това са резултатите от работата на добрия интериорен дизайнер. Съвсем естествено всичко това носи добавена стойност на вашия имот.

Ето защо да наемете добър интериорен дизайнер:

Интериорният дизайнер ще ви помогне да дефинирате собствения си стил

Интериорният дизайнер ще ви спести средства и време