Свържете се с нас

Адрес: София, България, ул. Лея Иванова 2, 1700

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

КОЙ Е АЛЕКС КОВАЧЕВ?

Алекс Ковачев е основател и идеен двигател на най-успешното и награждавано в световен мащаб интериорно студио в България.

Заедно с екипа на IDEA, близо две десетилетия, работят по създаването на луксозни интериорен решения за жилищни и публични пространства, заведения, хотели, самолети, яхти и др.

Създаването на уникална и индивидуална концепция за всеки проект е в основата на техния успех. От цялостната визия до най-дребния детайл, екипът на Алекс Ковачев създава  дизайни неподвластни на времето. Проектите му съчетават по възможно най-финия начин характер, стил, функционалност, уют, балансиран усет към високотехнологичните решения и специално ръчно изработени ефекти, мебели и осветление.

Името на Алекс Ковачев е познато не само в България, но и по целия свят, проектите му живeят на 5 континента, а през 2019 г. е номиниран за дизайнер на десетилетието в световен мащаб от Международните награди за архитектура и дизайн.

alex-kovatchev

ИНТЕРИОРНО СТУДИО IDEA

 

Особено важно за нас е да създаваме дизайн, който преминава красиво през времето и не губи своята актуалност и блясък с годините. Приемаме го като инвестиция в добрия живот. Не следваме сляпо тенденции и не се водим от творческото си его, работата ни винаги е подчинена на нуждите и индивидуалността на клиента. Управляваме умело тайните на индустрията и владеем в дълбочина философията на лукса – ненатрапчив, дискретен, вплетен органично в тъканта на пространството. Разбираме нуждите и помагаме на нашите клиентите да достигнат своите цели в създаването на пространство, повишаващо качеството на живот, без да губят време и пари в стресови ситуации. За да гарантираме отличния резултат, сами изпълняваме всичките си проекти. 

Приемаме работата си като изключителна отговорност – на всички нива от дългото пътуване, наречено интериорен проект. То започва с умението да слушаме внимателно нашите клиенти, да работим деликатно и приключва с прецизното изпълнение на последния детайл от новата среда и с усещането, че е реализирана една тяхна мечта.

Наш коректив е балансираната с годините симбиоза на опита и страстта за откриване на неизвестното. Ние предоставяме услуга за интериорен дизайн на световно ниво «до ключ» – включваща криейтив, технически инсталации, ремонт и обзавеждане до най-дребния детайл. 

 

ОПИТ, НАТРУПАН ПРЕЗ ГОДИНИТЕ


,,Времето и опитът научиха мен и екипа ми да слушаме два пъти повече отколкото да говорим. Изразяваме се преди всичко с дизайна, който създаваме. Вслушваме се внимателно в желанията и спецификите, за да изпълним заданието по възможно най-добрия начин и да създадем луксозно и функционално пространството, за което клиентите ни мечтаят и което изразява тяхната индивидуалност. Мисията ни е да създаваме интериори за щастлив живот или успешен и ефикасен бизнес.“ – Алекс Ковачев

Някои от по-забележителните проекти са:

Al Sultan Mayfair - космополитен ливански ресторант в сърцето на Лондон, носител на престижната награда за дизайн на Restaurant and Bar Design Awards.Прочети повече

The Pearl Berlin - бар и нощен клуб в Берлин, носител на международни награди за дизайн и номиниран за най-добър бар в Европа от Restaur ant and Bar Design Awards.Прочети повече

DSTRKT London - бар и ресторант в Лондон, печелил престижни награди, включително наградата „Най-добър ресторант и бар“ на London Club and bar АwardsПрочети повече

Hotel InterContinental Sofia – дизайнът ни за емблематичния за София хотел е отличен от престижни форуми като World Hospitality Awards, A Design Awards, The International Hotel and Property Awards, Сграда на годината.

Прочети повече

МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

През последните 18 години, проекти на Алекс Ковачев и студио Idea получават множество награди от престижни международни конкурси като German Design Awards 2020, London Club Awards, Restaurant and Bar Design Awards, International Property Awards, International Design Awards, BigSee Interior Design Awards 2019, A’Design Awards и др.
Сред най-награждаваните проекти са Mr. PizzaSublime Bachelor PadIntercontinental Hotel Sofia, ексклузивни проекти на частни домове в София, Лондон, Берлин, Москва, Лос Анджелис.

Но най-голямото признание за екипа остава оправданото доверие на клиентите!
А наградите? Те ни мотивират да бъдем все по-добри!

НАГРАДИ