Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

Яхтата – луксозен дом сред вълните

Яхта 1

Да се събудиш в люлката на вълните, да усещаш соления бриз, докато пиеш първото си кафе, а после да се забавляваш, да общуваш или да работиш с поглед в хоризонта – така изглежда красивият сладък живот на яхта. Има и още – съкровената тишина и спокойствието далеч от града, изненадите от нови гледки и нови земи, очакването на следващия пристан, вълнуващите срещи с морски обитатели, предизвикателствата на времето… А когато всичко това се случва в комфортна, луксозна среда, преживяването е безценно.  

Новото луксозно убежище

Интересът към яхтите е в подем, казва дизайнерът Алекс Ковачев, и студио IDEA работи по няколко проекта. „Бизнесът с яхти става интересен за много хора по време на пандемията. Идеята за изолация на борда на 60-метрова лодка със сигурност е много приятна. Несъмнено кризата подсети всички ни, че нямаме гаранции за утрешния ден и трябва да се радваме на живота колкото и както можем.“

Изчистени линии, изтънчен персонализиран дизайн

Как изглеждат луксозните яхти от най-висок клас? Още от пръв поглед съдовете впечатляват с модерни, изчистени линии. Интериорът продължава този стил на изтънченост и неподвластна на времето елегантност.

Яхтата е извита, а това прави ползването на стандартни елементи почти невъзможно, затова всеки детайл се изработва по поръчка специално за мястото, на което ще бъде поставен. Тук е ролята на виртуозната прецизност и стремежа към съвършенство  – важна част от най-добрите интериорни проекти.

Яхта 2

Яхтата – изтънчен персонализиран дизайн

Безупречна функционалност

„Специфичното е, че в дизайна на яхтите всяко кътче трябва да има  функция и пространството да се използва максимално. Лодката трябва да бъде комфортна за обитаване, но също безопасна и функционална за екипажа, който трябва да се движи и работи незабелязано. Именно това прави задачата на интериорния дизайнер предизвикателна“, коментира Алекс Ковачев. А екипът на IDEA обича предизвикателствата.

Също като в интериора на дома, всеки собственик има своя представа за обзавеждането на яхтата. Някои предпочитат сдържан минималистичен дизайн, други харесват по-ярък и изразителен стил.

Вечната класика

Класиката в интериора на яхтите се интерпретира с вечната красота на лакираните дървени повърхности, комбинирана с изтънчения, чувствен разкош на кожите и висококачествения текстил. Тук е мястото на тъмните подове, класическите ламперии и арт деко елементите, които напомнят лукса на джентълменските бохемски клубове от началото на миналия век. Щедрият комфорт е допълнен с удобни дивани и ниски маси, които приличат на бижута. Усещането е за аристократизма от миналото, но в бъдеще време – формите са изчистени, с високотехнологични финиши, а класическите силуети са интерпретирани в духа на модерния вкус.

Яхта 3

Яхта – класически стил

Вдъхновение от вълните

Морето е голямото вдъхновение на дизайнерите на яхти. Вълните, хоризонтът, вятърът, слънцето носят огромно богатство от символи и асоциации, които влизат във вълнуващо и красиво взаимодействие с въображението. В интериора на яхтите се използват цветове и материали, сякаш родени от океана: светещи елементи от алабастър – препратка към седефа на мидите; осветителни тела, които напомнят огърлица от перли; богатата „пясъчна“ палитра, акценти в цвета на морето. Софитът и меката мебел сякаш са изваяни от вълните. Осветлението, базирано на LED технология, позволява сложна модулация на светлината във всяко вътрешно пространство, а огледала и остъклявания постигат впечатление за по-големи обеми.

Яхта 4

Яхта – вдъхновяващ интериор

Уникалното усещане за спокойствие и уют е като фин воал, който нежно обгръща интериора – добрият дизайн е материален, но въздействието му се простира отвъд сетивата и това е особено важно, когато се създава един истински обект на желанието – яхтата.

Разгледайте и страницата ни за интериорен дизайн

Новото луксозно убежище

Изчистени линии, изтънчен персонализиран дизайн

Безупречна функционалност

Вечната класика

Вдъхновение от вълните