Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

 

дизайн на ресторант

Дизайн на ресторант – защо да наемете професионалист

Откриването на нов ресторант винаги е свързано с много работа – ремонти, обзавеждане, създаване на меню, подбор на персонал… Ресторантьорите са наясно с това какво да предлагат и какво да търсят в служителите си, но твърде често изпитват затруднения по отношение на създаването на дизайн на ресторанта. А това не е никак маловажно – добрият дизайн на ресторант влияе изключително много върху начина, по който клиентите възприемат мястото, върху преживяването им, поръчките им и желанието да се върнат или да препоръчат заведението на приятели.

Защо да изберете професионален дизайн на ресторант

Дизайн на ресторант 1 - за най-бързо обслужване

Дизайн на ресторант – красота и уют

Ако посрещаме хората по дрехите, то добрият дизайн на ресторант е неговата дреха, първото впечатление, което ще насочи клиента какво да очаква и как ще се чувства в него. Но красивите маси, столове и декорации далеч не са всичко.

Професионалният дизайн на ресторант ще осигури много по-бързо обслужване, тъй като разположението на мебелите ще е съобразено и ще улеснява движението на сервитьорите от масите към кухнята и обратно. В същото време добре измисленият дизайн на ресторант ще гарантира максимално оползотворяване на пространството – няма да има дори сантиметър неизползвана площ, без това да се отразява нито на удобството, нито на красотата и уюта на заведението.

Ето за какво ще помисли специалистът по дизайн на ресторанти, когато създава вашият нов интериор.

Дизайн на ресторант с правилно оформление

Създаването на дизайн на ресторанти започва с планиране на оформлението на пространството – къде ще бъдат кухнята и тоалетната, визуалната пътека за клиентите и сервитьорите, барът и зоните с различни функции. Професионалистът в дизайн на ресторанти ще се съобрази с нуждите на клиентите и персонала, с наличните електрически и ВиК системи, със спецификата на помещението, за да гарантира пълна функционалност, която няма да е за сметка на уюта и стила на заведението.

Дизайн на ресторант с подходящи мебели

Когато мислите за дизайн на ресторанти, вероятно първо мислите за мебелите. Но те са само част от цялостната концепция при изработването на дизайн на ресторант. Освен да пасват на стила и цветовата гама на съответния дизайн на ресторант, масите, столовете и диваните трябва да изглеждат добре заедно, да създават функционални зони, да се съобразяват с нуждите и личното пространство на всеки клиент. Факт е, че в един дизайн на ресторант високите столове и сепаретата създават различна атмосфера; подредбата на семейни ресторанти е различна от тази на баровете; нуждата от разнообразни зони е различна в различните заведения – и всичко това е по силите на добрия дизайнер. Освен всичко останало, подредбата на мебелите в професионалния дизайн на ресторант позволява свободно движение на клиентите и обслужващия персонал, без да налага затруднения при придвижването от едно място на друго. Това не само прави посещението в заведението по-приятно, но и повишава скоростта на обслужване на клиентите.

Дизайн на ресторант с правилен фокус

Дизайн на ресторант 2 - най-голямо удобство

Дизайн на ресторант – стил и грация

На първо време, професионалният дизайн на ресторант е съобразен с профила на клиентите, към които се стремите. Цялостният дизайн на ресторанта – цветовете, мебелите, декорациите, детайлите – ще бъдат съобразени с това дали възнамерявате да посрещате младежи, корпоративни гости, артисти, семейства с деца. Добре замисленият дизайн на ресторант ще зададе цялостния тон на заведението от пръв поглед, ще пасне на вкусовете на аудиторията ви и ще осигури много удобства за клиентите ви, което ще ги връща при вас отново и отново.

Дизайн на ресторант с подходящо осветление

Всеки специалист по дизайн на ресторанти знае, че осветлението не е просто красиви лампи, които пасват на интериора. Всъщност проектирането на осветлението е изкуство, което един майстор на дизайн на ресторанти владее до съвършенство. Той може да накара мебелите да изглеждат по-привлекателни, да прикрие недостатъците или местата, които не искате да бият на очи, да създаде уединени или общи пространства, да събуди настроения за щури забавления или кротки семейни вечери. На практика осветлението може да промени цялостния дизайн на ресторанта и преживяването в него.

Дизайн на ресторант в подходящи цветове

Според психолозите цветовете влияят върху настроението на хората. Всеки добър специалист по дизайн на ресторанти знае това, но знае и повече. Цветовете във вашия дизайн на ресторант могат да повлияят на решенията, които взимат клиентите; могат да накарат мястото да изглежда по-просторно или по-светло, или по-стилно; могат да го направят подходящо за дневни или вечерни посещения и забавления; да прикрият или подчертаят детайли и елементи в заведението. Добрият дизайн на ресторант съобразява цветовете и с таргета – младите хора се чувстват добре в свежи цветове, за семейни ресторанти се използват пастелни тонове, кръчмите и баровете имат нужда от ярки контрасти и тъмни тонове на места… Професионалистът по дизайн на ресторант умее да създава правилната атмосфера, като в същото време подбира подходящи цветови комбинация, които не само стоят добре заедно, но и създават нужното настроение – релаксиращо, уютно, задушевно, парти или свежо.

Дизайн на ресторант с дизайн на кухня

В професионалния дизайн на ресторант се включва не само интериорът на залата. Можете да разчитате и на перфектен дизайн на кухнята и сервизните помещения, за да се гарантира удобство и висока производителност на готвачите и персонала. Професионалният дизайн на ресторант може да ви осигури и атракция за клиентите като добре изглеждаща и работеща отворена кухня или зона, без това да наруши вентилацията или интериорния стил на заведението.

Дизайн на ресторант с подходящо отопление и вентилация

Дизайн на ресторант 3 - най-голям комфорт

Дизайн на ресторант – за страхотно настроение

И още един детайл, който се обмисля при професионален дизайн на ресторанти – отоплението и вентилацията. Ако са добре разработени, те ще осигурят нужния комфорт на клиентите, които ще се връщат отново и отново, както и на готвачите, които ще работят безпроблемно в приятна среда.

Дизайн на ресторант с индивидуална визия

Ако искате заведението ви наистина да има индивидуален и неповторим характер, със сигурност имате нужда от професионален дизайн на ресторанти с въображение и опит. Той ще е лицето на вашия бранд, начинът, по който клиентите ви виждат и мислят за вас. Уникалното преживяване, което ще предложите, ще е запомнящо се и ще връща отново и отново клиентите ви в ресторанта ви.

Дизайн на ресторант от ИДЕА

В екипа на ИДЕА работят професионалисти по дизайн на ресторанти с дългогодишен опит и нестихваща страст към работата си. Но още по-хубавото е, че те работят в екип с изпълнители на проекта. Така ще можете не само да получите стилен, оригинален и функционален дизайн на ресторант, съобразен с вашия бюджет и нужди, но и готов екип от различни специалисти, който да реализира идеите.

 

Защо да изберете професионален дизайн на ресторант

Дизайн на ресторант с правилно оформление

Дизайн на ресторант с подходящи мебели

Дизайн на ресторант с правилен фокус

Дизайн на ресторант с подходящо осветление

Дизайн на ресторант в подходящи цветове

Дизайн на ресторант с дизайн на кухня

Дизайн на ресторант с подходящо отопление и вентилация

Дизайн на ресторант с индивидуална визия

Дизайн на ресторант от ИДЕА