Свържете се с нас

Адрес: София 1715 , България, Ring Tower, ул. Околовръстен път 251.

Тел.: +359 898 67 90 60

Email: office@idea.bg

Facebook: fb.com/ideainteriorstudio/

TIMELESS HOT ИЛИ КАК ДА ЧЕТЕМ ГОРЕЩИТЕ ТРЕНДОВЕ, ТАКА ЧЕ ДА ИМАМЕ НЕУВЯХВАЩО МОДЕРЕН ИНТЕРИОР

разцветът на максимализма - 1 разцветът на максимализма - 1

 

Може и да следим с интерес кой ще е цветът на годината според Pantone, но не това е пътеводната светлина към модерността. Най-малкото защото актуалността му ще бъде изместена само след 365 дни. А и Dulux също лансират цвят на годината. Още оттук настъпва объркването – кой е по-модерният – Ultra Violet или Hearwood – наситеният, категоричен виолетов цвят или нежният, пастелен сложен нюанс. Пък и кой би искал да живее в интериор, крещящ „Аз съм създаден в годината на Ultra Violet”, след като вече е годината на Corral.

Ето как ние дешифрираме трендовете, създавайки нашите неувяхващо модерни, timeless интериори.

РАЗЦВЕТЪТ НА МАКСИМАЛИЗМА И ЕКЛЕКТИКАТА В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН

Нещата с минимализма и максимализма като с приливите и отливите и като с … кризите, колкото и да не обичаме тази тема. Затова ние комбинираме чистата елегантна линия с „избухвания” на блясък и разкош под формата на богати текстури, скъпи материали, пищни каскади от форми. Еклектиката, която създаваме, е без ярки контрасти на времена и стилове. Резултатът е перфектно овладян максимализъм, който със сигурност е много по-витален от всеки един тренд.

СКЪПОЦЕННИТЕ ЦВЕТОВЕ В ИНТЕРИОРА

Самите трендсетъри сякаш се губят в лабиринта от актуални нюанси. Зеленото, казват категорично едни, и то изумрудено зеленото, особено върху кадифе, е кралят на сезона. По-скоро горско зеленото, изместват акцента други. Не, прашно зеленото, цветът на градинския чай, отсичат трети. Актуални са дълбоките цветове, напомнящи скъпоценни камъни. Те внасят интрига, драматичност, чувственост. Говори се и за new neutrals. Сивото не губи позиции, макар че някои го изпращат доста назад. Комбинацията от розово и златно все още е актуална, но розовото е в по-прасковен вариант… А какво става с вечното черно? То е по-скоро в детайлите… Ах, тези трендсетъри…

Това което е вечно според нас в боравенето с цветовете, е постигането на изтънчеността на въздействието им. Затова в нашите проекти наслагваме плавно преливащи нюанси и поставяме цветови акценти. Не е важно цветът да е цвят на сезона, важно е да е изразителен и да създава около себе си вълшебството и емоцията на скъпоценно бижу.

МИКСИРАНЕТО НА МАТЕРИАЛИТЕ

Очакваме, че този тренд ще е доста витален. Става дума за миксиране на материали в една повърхнина или в един мебел или аксесоар. Това е елегантен начин за смесване на времена и стилове, без да се даде превес на нито един от тях. При успешен подобен микс се постига наистина timeless звучене. Затова и ние често комбинираме различни облицовки за стените – копринен тапет и кожа, дърво и камък, търсейки ефекта на многопластовост. Когато изработваме мебели и детайли по наш проект, също миксираме дърво, метал, стъкло и камък. И сме убедени, че тези мебели ще са тренди дълги години. И ще стареят красиво.

SUPERNATURAL

Връзката с природата става все по-ценна като баланс на градското ни живеене. В актуалните трендове тя направо „избухна” под формата на екзотични принтове и десени на тапети и дамаски. От палмови листа до силуети на фламинго, от керамични аксесоари до тапицерии в теракотени нюанси.

Темата „джунгла”, колкото и да е пищна, забавна и екстравагантна, вероятно ще отшуми. Но темата за връзката с природата със сигурност ще е трайна и ще се развива в различни посоки. Ние я обичаме и интерпретираме в деликатно софистицирания й вариант – като естествени зелени оазиси-вертикални градини или подчертавайки красотата на естествените материали и природни форми – от мрамора, оникса и алабастъра до скъпите дървесини, кожите с цвят на какао и пеперудите, декориращи сервизите на Майкъл Арам.

ПЕТАТА СТЕНА

Актуалните тенденции са се фокусирали върху тавана. Да бъде подчертан с цвят или ярко декоративен тапет, да привлича вниманието с видимите греди или гипсовите орнаменти е негова важна функция в момента. Таванът винаги е бил особено важен в нашите проекти. Предпочитаме елегантно да го впишем в общата архитектурна и дизайнерска хармония на интериора и в същото време да му придадем собствена стойност. А вдигането на погледа нагоре да носи наслада от красивата изненада. Понякога с удоволствие се оставяме на фантазията си, дотолкова, че превръщаме тавана във… висяща градина.

СТИЛОВЕТЕ

От трите актуални стила, с които жонглират трендсетърите сега – New Vintage, Boho Style и Golden Age Glamour, до най-голяма степен се отъждествяваме с последния. Той работи с блясъка на кадифетата, кожите, коприните, дървото, метала и стъклото, с красотата на формите на дизайна от 50-те години и времето на ар деко. Интерпретираме го по свой начин. Не бихме си позволили фактът, че медните елементи губели актуалността си за сметка на среброто, да ни откаже от красива медна лампа на Том Диксън, в случай че подхожда много на интериора. Защото търсим неподвластната на времето красота на Golden Age Glamour.

Дори от Pantone Colour Institute, институцията, която лансира цветът на годината, казват:

„Живеем във време, което изисква изобретателност и въображение”. Именно с изобретателност и въображение трябва да се четат горещите трендове, добавяме ние.

Разгледайте и останалите ни услуги за интериорен дизайн

РАЗЦВЕТЪТ НА МАКСИМАЛИЗМА И ЕКЛЕКТИКАТА В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН